Nieuws

Hulp nodig?
Loop binnen
bij een van
de Vivera
Punten.

Locaties en tijden

Vivera campagne "Mantelzorger, laat je (pas) zien!"

Nederland kent 4 miljoen mantelzorgers. Veel weten zelf niet dat ze mantelzorger zijn. Laat staan dat ze weten waar ze hulp kunnen krijgen. Dit moet veranderen. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Mantelzorgen start vaak bij vanzelfsprekendheid en de zorg wordt vaak steeds groter. Veel mantelzorgers zien niet dat de zorg die zij verlenen eigenlijk mantelzorg is. Daarom is het belangrijk dat wij hen wél zien. Vaak zijn er mensen in hun omgeving die willen helpen. Zoals, familie, buren, vrienden, de gemeente en het Vivera wijkteam. Op die manier kunnen wij, de gemeente en haar professionals, ondersteunen. Soms door actief extra zorg in te zetten, soms door een plan of structuur te bieden en soms door er simpelweg te zijn.

Mantelzorgpas

De gemeente Zwijndrecht biedt mantelzorgers de Vivera mantelzorgpas toe ter waarde van € 40,-. Met de mantelzorgpas kan de mantelzorger keuze maken uit een breed aanbod. Met de Vivera campagne 'Mantelzorger laat je zien!', die vorig jaar werd gelanceerd, wilde we mantelzorgers in Zwijndrecht een gezicht geven en mensen attenderen op de mantelzorgpas. In de campagne vertellen vier Zwijndrechtse mantelzorgers hun persoonlijke verhaal en zien we voor wie zij mantelzorgen en hoe zij dit organiseren met hulp van mensen uit de omgeving, vrijwilligers of (Vivera) professionals. Daarnaast is er een themakrant verschenen en deze is in week 34 in Zwijndrecht en Heersjansdam verspreid. Deze themakrant kunt u online lezen op de website van www.themanieuws.nl.

Mantelzorger, laat je (pas) zien!

De afgelopen maanden groeide het aantal gebruikers van de mantelzorgpas van zo'n 150 mantelzorgers (2017) naar bijna 400 (juli 2018).  Zo kan de pas vanaf nu ook besteed worden bij lokale ondernemers in Zwijndrecht. Hier kunnen mantelzorgers terecht voor een bosje bloemen, een ijsje, een uitgebreide maaltijd en nog veel meer. Met de nieuwe vervolgcampagne 'Mantelzorger laat je (pas) zien!' worden mantelzorgers geïnformeerd over de nieuwe bestedingsopties en wordt er extra aandacht gegeven aan de mantelzorgpas.  

 

Verassingsactie

Graag zetten wij deze zomer de mantelzorgers in Zwijndrecht extra in het zonnetje. Om die reden mogen alle nieuwe aanbieders de tiende mantelzorger die het tegoed bij zijn of haar onderneming besteedt een speciaal verassingspakketje aanbieden. Ben je de tiende mantelzorger die langskomt? Dan staat er een leuk presentje te wachten bij de locatie.

Vivera mantelzorgpas aanvragen

De Vivera mantelzorgpas is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand woonachtig in Zwijndrecht. Het is daarom niet noodzakelijk om als mantelzorger ook in Zwijndrecht te wonen om in aanmerking te komen voor de mantelzorgpas. De richtlijn is minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verlenen aan een familielid, vriend of iemand anders in de directe omgeving. De Vivera mantelzorgpas is online aan te vragen. Ga naar www.mantelzorgzwijndrecht.nl en kies voor registreren. Binnen 14 dagen ontvangt de mantelzorger de pas thuis gestuurd. Na het ontvangen van de Vivera mantelzorgpas kan deze meteen worden geactiveerd. Met deze pas kan er gekozen worden uit een keuzeaanbod van 14 organisaties welke te vinden is onder Diensten op www.mantelzorgzwijndrecht.nl. Voor vragen kunnen mantelzorgers terecht op telefoonnummer 078 – 770 87 87 of stuur een e-mail naar vivera@zwijndrecht.nl.

 

    

 

    

 

Klik hier om uzelf aan te melden voor de Vivera mantelzorgpas