Vivera campagne "Mantelzorger laat je zien!"

Nederland kent 4 miljoen mantelzorgers. Veel weten zelf niet dat ze mantelzorger zijn. Laat staan dat ze weten waar ze hulp kunnen krijgen. Dit moet veranderen. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Mantelzorgen start vaak bij vanzelfsprekendheid en de zorg wordt vaak steeds groter. Veel mantelzorgers zien niet dat de zorg die zij verlenen eigenlijk mantelzorg is. Daarom is het belangrijk dat wij hen wél zien. Vaak zijn er mensen in hun omgeving die willen helpen. Zoals, familie, buren, vrienden, de gemeente en het Vivera wijkteam. Op die manier kunnen wij, de gemeente en haar professionals, ondersteunen. Soms door actief extra zorg in te zetten, soms door een plan of structuur te bieden en soms door er simpelweg te zijn.

Mantelzorger laat je zien!

De Vivera campagne 'Mantelzorger laat je zien!' wil mantelzorgers in Zwijndrecht een gezicht geven. In de campagne vertellen 4 Zwijndrechtse mantelzorgers hun persoonlijke verhaal en zien we voor wie zij mantelzorgen en hoe zij dit organiseren met hulp van mensen uit de omgeving, vrijwilligers of (Vivera) professionals. Daarnaast is er een themakrant verschenen en deze is in week 34 in Zwijndrecht en Heersjansdam verspreid. Deze themakrant kunt u online lezen op de website van www.themanieuws.nl.

De gemeente Zwijndrecht biedt mantelzorgers daarom de Vivera mantelzorgpas toe ter waarde van € 150,-. Met de mantelzorgpas kan de mantelzorger keuze maken uit een breed aanbod van ondersteunende diensten. Denk hierbij aan wat ontspanning en tijd voor hunzelf, of extra hulp, in en rondom het huis, huishouden en het bijhouden van de administratie. Het tegoed van de mantelzorgpas is te gebruiken tot 1 juni 2018.

Vivera mantelzorgpas aanvragen

De Vivera mantelzorgpas is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand woonachtig in Zwijndrecht. Het is daarom niet noodzakelijk om als mantelzorger ook in Zwijndrecht te wonen om in aanmerking te komen voor de mantelzorgpas. De richtlijn is minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verlenen aan een familielid, vriend of iemand anders in de directe omgeving. De Vivera mantelzorgpas is online aan te vragen. Ga naar www.mantelzorgzwijndrecht.nl en kies voor registreren. Binnen 5 werkdagen ontvangt de mantelzorger de pas thuis gestuurd. Na het ontvangen van de Vivera mantelzorgpas kan deze meteen worden geactiveerd. Met deze pas kan er gekozen worden uit een keuzeaanbod van 14 organisaties welke te vinden is onder Diensten op www.mantelzorgzwijndrecht.nl. Voor vragen kunnen mantelzorgers terecht bij de mantelzorgconsulenten van het Vivera wijkteam. Neem contact op via 078 – 770 87 87 en vraag naar de mantelzorgconsulent of stuur een mail naar vivera@zwijndrecht.nl.

 

    

 

    

 

Nieuws

Hulp nodig?
Loop binnen
bij een van
de Vivera
Punten.

Locaties en tijden

Klik hier om uzelf aan te melden voor de Vivera mantelzorgpas