Over de mantelzorgpas

Met de Vivera mantelzorgpas kunt u een keuze kunnen maken uit een breed aanbod van ondersteunende diensten voor u als mantelzorger. Denk hierbij aan wat ontspanning en tijd voor uzelf of extra hulp, in en rondom het huis en huishouden. De Gemeente Zwijndrecht biedt mantelzorgers de Vivera mantelzorgpas toe ter waarde van € 40.-. Het tegoed is geldig tot 31 december 2021, ongeacht het moment waarop u de pas aanvraagt. De pas kan worden aangevraagd tot en met 1 december. Het resterende bedrag dat u overhoudt vervalt na 31 december 2021.

 

De Vivera mantelzorgpas is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand woonachtig in Zwijndrecht. De mantelzorger zelf hoeft niet per se in Zwijndrecht te wonen. De richtlijn is minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verlenen aan een familielid, vriend of iemand anders in de directe omgeving. Mantelzorg is breed, dit kan zorgen zijn in de zin van fysieke ondersteuning en emotionele ondersteuning. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt? Voor vragen kunt u bellen naar 078 – 770 87 87. Kies voor optie 1 als u vragen heeft rondom de mantelzorgpas. U kunt ook een e-mail sturen naar mantelzorgpas@Zwijndrecht.nl.

Hoe kunt u de Vivera mantelzorgpas aanvragen?

De Vivera mantelzorgpas kunt u aanvragen door u online te registreren. Klik hier voor het aanmeldformulier. Binnen 10 werkdagen ontvangt u uw pas thuis gestuurd en kunt u de pas online activeren.