Over de pas

Met de Vivera mantelzorgpas kunt u een keuze kunnen maken uit een breed aanbod van ondersteunende diensten voor u als mantelzorger. Denk hierbij aan wat ontspanning en tijd voor uzelf of extra hulp, in en rondom het huis en huishouden. De Gemeente Zwijndrecht biedt mantelzorgers de Vivera mantelzorgpas toe ter waarde van € 150.-. Het tegoed is geldig tot 1 juni 2018, ongeacht het moment waarop u de pas aanvraagt. Het resterende bedrag die u overhoudt vervalt na 1 juni 2018. Na het vervaldatum kunt u op uw huidige pas opnieuw tegoed krijgen ter waarde van € 150.-.

De Vivera mantelzorgpas is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand woonachtig in Zwijndrecht. De mantelzorger zelf hoeft niet per se in Zwijndrecht te wonen. De richtlijn is minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verlenen aan een familielid, vriend of iemand anders in de directe omgeving. Mantelzorg is breed, dit kan zorgen zijn in de zin van fysieke ondersteuning en emotionele ondersteuning. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt? Neem dan contact op met het Vivera wijkteam via 078 – 770 87 87 of vivera@zwijndrecht.nl.

Hoe kunt u de Vivera mantelzorgpas aanvragen? 
De Vivera mantelzorgpas kunt u aanvragen door u online te registreren. Klik hier voor het aanmeldformulier. Binnen 5 werkdagen ontvangt u uw pas thuis gestuurd en kunt u de pas online activeren.

Pas aanvragen

Hoe werkt de Vivera mantelzorgpas?
Nadat u uw pas thuis heeft ontvangen kunt u uw pas online activeren. Klik hier om uw pas te activeren. Na het activeren van de pas kunt u door middel van uw account kiezen uit het aanbod van de aanbieders. Wanneer u een dienst gekozen heeft neemt de desbetreffende aanbieder binnen 3 werkdagen contact met u op om de dienst in te plannen. Het tegoed wordt automatisch verrekend. Heeft u een vraag over het gebruik van de pas? Dan kunt u terecht bij het Vivera wijkteam (078 – 770 87 87 en vivera@zwijndrecht.nl). Heeft u een vraag over een dienst? Neem dan contact of met de desbetreffende aanbieder.

Voor sommige diensten kunt u uw mantelzorgpas op locatie laten scannen. Op dat moment wordt uw tegoed direct verrekend. Uw nieuwe tegoed kunt u inzien door in te loggen op deze website en te klikken op 'Mijn pas'.